Stroobos, Netherlands
+31683593067
info@tekstbureaubinnita.nl

Tekstschrijver Binnita in tekst

Hoi! Ik ben Binnita Poelman en ik kom uit het jaar waarin de film Titanic uitkwam, het jaar waarin Barbie Girl van Aqua een van de bestverkochte singles was in Nederland en het jaar waarin Google werd opgericht. Kortom, uit het jaar 1997. Ik ben een geboren en getogen Fries, heb een tijdje in het midden van het land gewoond en ben nu weer terug in Fryslân. Hier woon ik samen met mijn lieve vriend Erwin en ons hondje Lea. Ik ben tekstschrijver, en daarnaast studeer ik sinds 2019 Journalistiek. Ook ben ik een echte taalnazi en een Pietje Precies. Ik houd enorm van goede taalgrappen, leuke taalvoudjes, de natuur en lekker eten. Ook lees ik graag een boekje in mijn vrije tijd.

Tekstschrijver?

Sinds jongs af aan heb ik al oog voor detail in teksten en schrijf ik graag. Vroeger schreef ik al verhalen, hield ik dagboeken bij en schreef ik graag tekstjes voor bijvoorbeeld de schoolkrant. Ook hielp ik graag anderen met allerlei teksten. Naarmate ik ouder werd, raakte ik de fantasie kwijt voor het schrijven van eigen verhalen. Maar ik schrijf zo graag! Als ik een onderwerp krijg voorgeschoteld dan wil ik er alles van weten. Ik ga op onderzoek uit en schrijf een werve(le)nde tekst! Ook laait mijn fantasie dan weer op en dan draaien mijn gedachten op volle toeren. Ik krijg dan ontzettend veel ideeën die ik graag met je deel. Ik help mensen graag om van hun geweldige verhaal een nog beter verhaal te maken. Dit is ook de reden waarom ik begonnen ben met tekstschrijven: mensen helpen, lekker schrijven en creatief bezig zijn.

Lerarenopleiding Nederlands?

Ik ben, naast het tekstschrijven, sinds kort bezig met de opleiding Journalistiek. Ik heb een brede interesse en ben geïnteresseerd in de wereld om mij heen. Ik heb een tijd de lerarenopleiding Nederlands gedaan omdat ik het belangrijk vind dat het Nederlands op een juiste manier gebruikt wordt. Nu én in de toekomst. Het Nederlands is enorm belangrijk voor de communicatie. Als je het Nederlands op de juiste manier gebruikt kom je gewoon een stuk verder, ook als je voor je business teksten gaat schrijven. Onderzoek van Miet Ooms wijst ook uit dat potentiële klanten vaak wegklikken als ze veel spelfouten zien staan op een website. Ik begrijp dat het juiste gebruik van de Nederlandse taal voor veel mensen gewoon moeilijk is, en daarom help ik jou graag om knallende, foutloze teksten neer te zetten.

Lijkt het jou leuk om met mij samen te werken? Ik doe dit graag! Neem vrijblijvend contact met mij op.